dimecres, 24 d’octubre de 2018

PASSEIG PEL POBLE I VISITA A L'HORT


El dimarts 23 d'octubre, a l'espai "CAMINS", el Mauro, el Mikel, el Daniel, la Iman, la Martina, la Wiam, la Lena, el Jaime, el Daniil i el Xavier vam anar a fer una volta pel poble i pels voltants d'Esparreguera. Vam aprendre moltes coses. Aquestes en són algunes:


- Des de lluny, vam veure com a Can Sedó hi havia un pont penjant que es deia "La palanca". Aquest pont se'l va endur una riuada fa molts anys.

- Vam aprendre com funciona un rellotge de sol. L'ombra ens diu l'hora. Per a que funcioni bé, el ferro ha de mirar cap el sud.


- Vam repassar el punts cardinals. El sol surt per l'est i es pon per l'oest.

- Vam veure com les cases antigues estan fetes de materials que tenien a l'abast les persones (fang, pedres, pals, ... )

- Un senyor que ven productes d'horta ens va ensenyar diferents tipus de verdures.


-Vam observar una gravera. En aquell lloc hi havia una pedrera a l'aire lliure, on s'extreia graves. Actualment, ja no funciona i hi ha una excavadora abandonada.

-També, de lluny, vam veure que a l'esplanada de l'ermita del Puig hi ha un turó on antigament hi havia un castell. Era el castell on vivien el Guillem i l'Emma.


El dia següent vam anar a l'hort. Vam fer les següents feines:

- Collir carbasses. (N'hi havia una de gegant).
- Collir tomàquets, bledes, mongetes, pebrots i albergínies blanques.
- Vam observar que moltes verdures estaven menjades pels cargols. N'hi havia molts.
- El sr. Joaquim ens va ensenyar un pot ple de cargols.
- El sr. Joaquim també ens ha donat una caixa plena de tomàquets i de patates que va agafar ell.Ens ho hem passat molt bé i volem tornar-hi.