dimecres, 20 de febrer del 2019

ARRIBA LA PRIMAVERA?

El dia 19 de febrer de 2019, el Juan Manuel, el Joel, la Jéssica, el Xavier, el Jaime, el Biel, la Nicole, la Valle, el Tarik i l'Alma vam anar a fer una volta pels entorns d'Esparreguera.

Vam observar les següents coses:

-Les flors dels xiprers. Tenen dos tipus de flors: les flors masculines (on hi ha el pol·len) i les flors femenines (on es desenvoluparà la llavor). A diferència de la majoria de flors, aquestes no tenen aquestes dues parts en la mateixa flor.

-Els ametllers florits. Sembla que arribi la primavera perquè els ametllers comencen a florir. Però encara queda més d'un mes per a que acabi l'hivern. L'ametller és el primer arbre que floreix.

-La poda de les olivereres. El Josep Masip ens va ensenyar com es poden les oliveres. Estava en un camp abandonat, on les oliveres havien crescut molt. Ara les poda per recuperar-les i per a que puguin donar fruit els propers anys. És important que anem recuperant els camps de cultiu que hi ha al voltant de la vila.

-La pol·linització de les abelles. Com que aquests dies no està fent massa fred, les abelles surten a buscar aliment. Els ametllers estan plens d'abelles.

Ens ha agradat molt fer l'activitat.