dimarts, 27 de febrer del 2018

UN MIRADOR AL RIU LLOBREGAT

El passat dilluns 26 de febrer de 2018 el Tarik, la Marina, el Mikel, el Dani, la Berta, l'Ibrahim i l'Izan vam anar a fer una volta pel poble i pels entorns d'Esparreguera. Vam visitar els següents llocs:

- L'església i el campanar. Ens vam fixar en les gàrgoles que hi ha a dalt de tot del campanar. Tenen forma de cara humana. Per la boca de les cares surt l'aigua de pluja quan plou. També ens vam fixar en els arcs que hi ha a l'espai on estan les campanes més grans. Aquests arcs acabaven en una clau. També vam comentar que antigament la plaça de l'església era una cementiri.

-Rellotge de sol del "carrer de les Cabanyes". Vam aprendre que aquest tipus de rellotges estan orientats cap al sud per a que els toqui el sol el màxim de temps possible. L'obre d'un pal indica l'hora que és. També vam recordar que el sol surt per l'est i es pon per l'oest. Durant el dia es va movent per sud.

-Baixada de la padrineta. En aquella zona vam veure molsa, ja que està orientada cap al nord i gairebé mai hi toca el sol.

-Carretera de Can Sedó. Vam veure un grup d'atzavares. Són com uns cactus que, un cop a la vida, els surt una tija molt gran amb el fruit. Quan això passa, es sequen i es moren.

-Mirador del riu. Vam observa des d'un lloc tot el riu Llobregat. Des d'allà es veien altres coses: la colònia Sedó, la palanca, un mur de l'antic castell (a prop de l'ermita del Puig), les graveres, la llera de riu, les fàbriques d'Olesa...

Va ser una bona sortida!